NOVÉ BEŽECKÉ LOKALITY, DÔRAZ NA EKOLÓGIU ČI POMOC SENIOROM. BEHAJ LESMI PRICHÁDZA S KOPOU NOVINIEK.

23.3.2022   
Foto

Už po druhýkrát sa lesní pretekári budú môcť prebehnúť jedinečnou slovenskou prírodou v rámci unikátnej bežeckej série Behaj lesmi 2022. Po minuloročnej úspešnej premiére už  za bukmi čaká celkovo päť zastávok, z ktorých vyčnievajú dve novinky - Čičmany a Bachledova dolina. Okrem toho sa účastníci môžu tešiť na celý rad ďalších prekvapení od udržateľných prvkov cez pomoc seniorom až po úplne nový merch. 

Nastal ten správny čas oprášiť bežecké topánky a skontrolovať, či sú stále v kondícii. Súčasne s príchodom jari sa nám rozvoľňujú aj pandemické opatrenia, a všetky preteky Behaj lesmi si tak budeš môcť vychutnať podľa súčasných pravidiel bez obmedzení. Áno, počuješ dobre, už sa v zázemí pretekov nebudeš musieť potiť v rúšku a nebude ťa zdržiavať žiadne kontrolovanie certifikátov. Nič také. Tento rok si užijeme bežeckú sezónu na maximum.

2 lesné novinky pre pretekárov v sezóne 2022

Lesné dobrodružstvo, ktoré si minulý rok vyskúšalo až 2 333 odvážlivcov, sa začína v hlavnom meste Bratislava, v okolí historického hradu Devín už 7.5.2022. V Máji pokračuje séria prvou novinkou, a to pretekmi v romantických Čičmanoch. Bežci si 28.5.2022 budú môcť vychutnať dobovú architektúru slovenských dreveníc či kotlinu Strážovských vrchov. Ak jedna novinka nestačí, Behaj lesmi Bachledova dolina štartuje už 11.6.2022. Na vlastnej koži si pretekári vyskúšajú prebeh Chodníkom korunami stromov a nadýchajú sa čerstvého vzduchu Belianských Tatier. Leto sa začne 9.7.2022 pretekmi Behaj lesmi vo Veľkej Fatre, kde sa okrem krásnych výhľadov a prírody istotne oplatí počkať na beh cez malebnú dedinku Vlkolínec. Zlatým klincom budú Štiavnické vrchy, ktorými ukončia sezónu Behaj lesmi 20.8.2022 pretekmi cez Štiavnickú Kalváriu či tradičné banské tajchy. 

Behaj lesmi ponúka pre každého účastníka trasu šitú priamo na mieru. Bežci si môžu vybrať medzi 10-12 km kratšou trasou,18-22 km dlhšou trasou alebo 3-5 km charitatívnym behom VoltaRUN. Finančný výťažok z posledne menovaného projektu pôjde tento rok na pomoc seniorom. 

Revolučné eko značenie a medaile z prírodných materiálov

Čistota a uchovanie našich lesov je pre nás prioritou, a preto sme v spolupráci s naším partnerom nielen ekológie Dr.Max pripravili opatrenia v oblasti ekológie, aké tu ešte neboli. S úctou k našim lesom sme pre tohtoročnú sezónu pripravili dokonale rozložiteľné ekologické značenie pretekárskych trás z materiálu Solubag, ktorý je možné používať opakovane a v prírode sa rozpustí už po 180 dňoch. Jedná sa o špeciálne vyrobený a upravený polyvinylalkohol (PVA), ktorý je z prírodných zdrojov a vrátane potlače je úplne netoxický. Ak by napriek tomu náhodou kúsok značenia v lese zostal, zostanú z neho iba také látky, ktoré sa v pôde už prirodzene nachádzajú. Ako takéto rozpustenie materiálu zo Solubag vyzerá? Mrkni sa na video.

Okrem zavedených prvkov ako znovupoužiteľné kelímky a rozpustné tašky, ktoré mali úspešnú premiéru vlani, sa koncept udržateľnosti rozširuje tento rok o triedenie BIO odpadu a plechoviek. Týmto spôsobom sa budeme snažiť nadviazať na približne 2 445 kg správne vytriedeného odpadu z ostatného ročníka. Udržateľnosť je doslova hmatateľná v nových cool ekologických medailách, ktoré sú vyrobené z čisto prírodných materiálov a bez akýchkoľvek chemických prísad. Aby toho nebolo málo, stuhy na medaile sú vyrobené zo 100% recyklovaného plastu. Myslíme na prírodu a našich lesných priateľov, ale predovšetkým na teba. S novou medailou budeš "eko" a svoju uhlíkovú stopu rozhodne nezvýšiš.

Nezaľáhame ani mimo sezóny a už 23. apríla pripravujeme až päť ekologických výbehov tzv. Plogging, pri ktorých namiesto času či dĺžky trasy pôjde o pomoc prírode prostredníctvom zbierania odpadu. 

Mastercard prináša skvelú zľavu 20 % na štartovné Behaj lesmi

Jedinečný zážitok v obkolesení majestátnych kopcov a riek Slovenska už teraz nezadržateľne klope na dvere. Voľné štartovné miesta sa postupne plnia a registrácia na všetky zastávky série je v plnom prúde. Svoje štartovné si ulovíš na webe www.behajlesmi.sk! Ak si navyše držiteľ platobnej karty Mastercard, stačí touto kartou uhradiť štartovné a 20% zľava je tvoja. Táto akcia je platná po celú sezónu Behaj lesmi 2022 až do vypredania kapacity jednotlivých pretekov.

Tým ale tvoje výhody zďaleka nekončia. Mastercard ponúka všetkým bežcom aj špeciálny balíček plný úžasných prekvapení. Stačí si zvoliť jeden zo štyroch vybraných pretekov, na ktoré sa tento špeciálny zážitok vzťahuje. V rámci balíčka môžete využiť komfortné ubytovanie v hoteli s polpenziou pre 2 osoby v tesnej blízkosti závodu, konzultáciu závodnej trasy s odborníkom alebo stravenky do stánkov s cateringom v zázemí. Po svojom výkone navyše môžeš zregenerovať svoje telo profesionálnou masážou a navštíviť wellness. Táto ponuka platí pre Behaj lesmi Bachledova dolina a Štiavnické vrchy. Balíček objednáš rýchlo a ľahko na www.priceless.com.

Výbeh na Devín s ambasádormi Behaj lesmi a TV JOJ už 7.4.  

Nevieš sa dočkať sezóny a Máj je ešte stále hrozne ďaleko? Pripravili sme si pre teba malé veľké prekvapenie v podobe výbehu s ambasádormi a TV JOJ, ktorý sa uskutoční 7.4. o 8mej hodine ráno. Výbeh sa bude konať na prvej zastávke pretekov Behaj lesmi - pri hrade Devín. Stretnúť sa budeš môcť aj s našou ambasádorkou Paulínou Fialkovou a ďalšími. Viac informácií nájdeš na našich sociálnych sieťach Facebook a Instagram už čoskoro, tak nás nezabudni sledovať.

ZAKLADAJÚCI PARTNER

    Lesy SR

HLAVNÍ PARTNERI

    Dr. Max

OFICIÁLNI PARTNERI

    Craft

PARTNERI

    Continental
    Sportisimo
    Zatopek
    Česká mincovna
    thule
    Enervit
    DB Schenker
    Fitness
    royalbay
    Bachledka
    Malino Brdo
    Nadácia TV JOJ

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNI PARTNERI

    TV JOJ SPORT

MEDIÁLNI PARTNERI

    tasr
    Behame.sk
    Beh.sk
    running
    Rungo
    trenujeme

Oficialni dodávatelia

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF
    Ecofis

HLAVNÍ INŠTITUCIONÁLNI PARTNERI

    bRATISLAVA
    MŽP
    žilinský kraj
    bb kraj
    bratislavský kraj
    PSK

Spolupracujeme

    Čičmany
    salamandra
    Hike the world
    Liptov
    Štiavnica
    Upracme Slovensko
    Bratislava region
    OLO
    Bory mall
    Smartemailing
    Freelo