DRUHÁ NOVINKA SEZÓNY BEHAJ LESMI V ZNAMENÍ NÁDHERNÝCH TRÁS A NETRADIČNÉHO DOBEHU CHODNÍKOM KORUNAMI STROMOV!

11.6.2022   
Foto

Druhú júnovú sobotu sa v malebnej Bachledovej doline zišlo viac ako 700 bežcov, aby vybehli v ústrety lesnému dobrodružstvu na druhej novinke a zároveň tretích pretekoch sezóny Behaj lesmi 2022. Pretekári si v krásnom bežeckom počasí vyskúšali vydarené trasy vedúce po hrebeni Spišskej Magury, užili si výhľad na malebné Belianske Tatry a došli do cieľa vskutku unikátne - prebehom po známom Chodníku korunami stromov!

Prví si pre svoju medailu už tradične docupkali malí lišiaci, zajačikovia či veveričky v detských pretekoch Dr.Max. Na tretích pretekoch sezóny súťažilo necelých 100 detí v šiestich kategóriách a veruže ich horské prostredie vybičovalo k fantastickým výkonom. Z Bachledky si okrem športového zážitku odnášajú tričko od hlavného partnera Dr.Max, trendovú ekologickú medailu či famózne výhry v tombole.  

Krásnou časťou programu boli charitatívne preteky VoltaRUN, ktorých finančný výťažok zo štartovného aj za každý ubehnutý kilometer pomáha seniorom zo slovenských domovov dôchodcov zakúpiť rehabilitačné a pohybové pomôcky pre seniorov. Prostredníctvom Nadácie JOJ, ktorá VoltaRUN zastrešuje, sa vybralo 2519 €, ktoré tentokrát poslúžia zariadeniu Senior Tatry v Dolnom Smokovci.

 

Druhá novinka sézony 2022, za podpory zakladajúceho partnera Lesy Slovenskej republiky, vyvrcholila od jednej hodiny popoludní svojím hlavným programom. Šampiónom dlhšej 20-kilometrovej trasy sa stal s časom 1:21:00 hodiny Marek Lenčéš, kým medzi ženami si podobne ako v Čičmanoch ulovila víťazstvo Ivana Líšková za 1:36:23 hodiny. Lesnícku jedenástku ovládol v mužskej kategórii domáci Martin Zapalač za 45:03 minút a ako prvá žena do cieľa dobehla Zuzana Tarbajová za 54:01 minút.


Druhá tohtoročná novinka sezóny Behaj lesmi je úspešne za nami a tým sa celá bežecká séria prehupla do druhej polovice, v ktorej ostávajú už iba posledné dva preteky! Leto sa začne pretekmi v nádhernom prostredí na Behaj lesmi Veľká Fatra 9.7.2022, aby následne prišiel zlatý klinec v podobe Behaj lesmi Štiavnické vrchy 20.8.2022. Lov štartovných čísel pokračuje na webovej stránke www.behajlesmi.sk.

ZAKLADAJÚCI PARTNER

    Lesy SR

HLAVNÍ PARTNERI

    Dr. Max

OFICIÁLNI PARTNERI

    Craft

PARTNERI

    Continental
    Sportisimo
    Zatopek
    Česká mincovna
    thule
    Enervit
    DB Schenker
    Fitness
    royalbay
    Bachledka
    Malino Brdo
    Nadácia TV JOJ

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNI PARTNERI

    TV JOJ SPORT

MEDIÁLNI PARTNERI

    tasr
    Behame.sk
    Beh.sk
    running
    Rungo
    trenujeme

Oficialni dodávatelia

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF
    Ecofis

HLAVNÍ INŠTITUCIONÁLNI PARTNERI

    bRATISLAVA
    MŽP
    žilinský kraj
    bb kraj
    bratislavský kraj
    PSK

Spolupracujeme

    Čičmany
    salamandra
    Hike the world
    Liptov
    Štiavnica
    Upracme Slovensko
    Bratislava region
    OLO
    Bory mall
    Smartemailing
    Freelo