Vyrieš otázku, čo jesť pred športom

26.7.2022   
Foto

Tiež sa sám seba pýtaš, čo jesť pred športom alebo tréningom, aby tvoje telo bolo na výkon maximálne pripravené? Aby si mal dostatok energie, cítil sa sýty a nebolo ti pri tom ťažko? Spoľahni sa na Enervit PRE Sport a máš to vyriešené! Toto sacharidové želé ťa totiž dokonalo pripraví na šport. Ako to však dokáže?

V prvom rade je nutné povedať, že najväčšou chybou pred športom by bolo jesť a piť čokoľvek sladké. Prečo? Pretože na cukor v krvi okamžite zareaguje podžalúdková žľaza, ktorá vyplaví inzulín. Jeho úlohou je znížiť hladinu cukru v krvi, a nakoľko k reakcii prichádza rýchlo, dostane jeho hladinu až pod východiskovú úroveň. A to je problém:

1) Nasleduje rýchly a výrazný pokles glykémie. Na klesajúcu hladinu cukru reaguje organizmus podráždene – napríklad pocity slabosti, studeného potu, únavy, a mnohokrát aj pocity akútneho stavu vyčerpania (hypoglykémia). Keď v týchto nepríjemných pocitoch zaznie štartovný výstrel, niet divu, že sa telu nechce a výkon nie je stopercentný.

2) Fyziologicky je naše telo nastavené tak, že vysoká hladina inzulínu zamedzí využitiu tuku ako zdroja energie. Ako asi potom vyzerá výkon vytrvalca, ktorý počas výkonu bežne používa energiu zo svalového glykogénu a z tukov, keď mu príjem energie z tukov (veľmi dôležitý energetický zdroj) doslova „udusíte?“ Je polovičný, možno aj horší a v spojení s pocitmi uvedenými v prvom bode tak celkový výkon nestojí za nič. 

 

Riešenie? Enervit PRE Sport

Z jedál nevhodných dve hodiny pred výkonom sme vylúčili sladkosti. Avšak, na zoznam tiež môžeme pripísať tuky, bielkoviny a vlákniny, ktoré organizmus zbytočne zaťažujú trávením. Čo teda jesť? Zvýšila nám sacharidová potravina s nízkym glykemickým indexom, ktorá organizmus nezaťažuje, ale naopak dodáva postupne sa uvoľňovanú energiu potrebnú pre výkon a predovšetkým umožňuje využitie tukov ako zdroja energie.

Takého vlastnosti má obľúbený Enervit PRE Sport vo forme sacharidového želé s nízkym glykemickým indexom, ktorý vás ideálne pripraví na športový výkon. Je to jasná odpoveď na dilemu – čo jesť pred športom. Potravina, ktorá zažehná pocity hladu, doplní energiu, nezaťaží váš tráviaci systém a aktivuje všetky štyri energetické zdroje vrátane toho tukového.

S Enervit jednoducho športujete lepšie! 

ZAKLADAJÚCI PARTNER

    Lesy SR

HLAVNÍ PARTNERI

    Dr. Max

OFICIÁLNI PARTNERI

    Craft

PARTNERI

    Continental
    Sportisimo
    Zatopek
    Česká mincovna
    thule
    Enervit
    DB Schenker
    Fitness
    royalbay
    Bachledka
    Malino Brdo
    Nadácia TV JOJ

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNI PARTNERI

    TV JOJ SPORT

MEDIÁLNI PARTNERI

    tasr
    Behame.sk
    Beh.sk
    running
    Rungo
    trenujeme

Oficialni dodávatelia

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF
    Ecofis

HLAVNÍ INŠTITUCIONÁLNI PARTNERI

    bRATISLAVA
    MŽP
    žilinský kraj
    bb kraj
    bratislavský kraj
    PSK

Spolupracujeme

    Čičmany
    salamandra
    Hike the world
    Liptov
    Štiavnica
    Upracme Slovensko
    Bratislava region
    OLO
    Bory mall
    Smartemailing
    Freelo