Vyber si tie najlepšie topánky pre každú trať Behaj lesmi!

16.8.2022   
Foto

Máš natrénované a cítiš formu, ktorú chceš v závode predať? Alebo si chceš Behaj lesmi hlavne užiť? Nech je tvoja motivácia akákoľvek, správna výbava posunie tvoj zážitok na vyššiu úroveň! S výberom správnych topánok ti poradia experti švajčiarskej značky On.

Nie je dôležité, či beháš v lese, v horách alebo napríklad v mestskom parku – ako sa behá po oblakoch, môžeš vďaka spolupráci značky On s Behaj lesmi zažiť kdekoľvek! Stačí navštíviť stánok On na ktorýchkoľvek pretekoch a zadarmo otestovať obláčikovú technológiu CloudTec, ktorá spojila nespojiteľné: komfort s rýchlosťou. Mäkký došľap s dynamickým odrazom. Eleganciu s funkčnosťou.

Aké topánky na Behaj lesmi?

Neexistujú dva rovnaké preteky, neexistujú ani dvaja rovnakí bežci. Preto musíš pri výbere pretekárskych topánok zohľadniť nielen svoju výkonnosť a bežecký štýl, ale aj povrch a dĺžku trate. 

Keď ťa čaká mäkký terén

Skôr ako sa postavíš na štart, dobre si naštuduj propozície a zohľadni aj počasie. Ak zistíš, že ťa čaká mäkký terén a bahno po daždi, stav na trailové topánky, ktoré majú výrazný dezén podrážky a podržia ťa pri odraze. Obvykle majú o niečo nižšie odpruženie (behá sa po mäkkom) a bývajú konštruované tak, aby umožňovali nohe lepšie reagovať na terénne nerovnosti. Okrem toho disponujú rôznymi prvkami, ktoré nohu v prírode lepšie chránia.

Ak nemáš výrazné výkonnostné ambície a nehrá pre teba rolu každá ušetrená sekunda, môžeš staviť na topánky z tréningovej kategórie, napríklad na On Cloudventure, ktoré sú zárukou maximálneho pohodlia.

Pokiaľ vieš, že sa preteky pobežia v daždi, bahne, že na trati bude veľa vody, môžeš vyskúšať topánky s membránou, ktorá neprepustí vodu k nohe. Membrána však znamená vyššiu hmotnosť a menšiu priedušnosť, ktorá je veľmi dôležitá. Také topánky potom ale zase využiješ na jar či na jeseň pri svojich túrach do prírody. Vyššie spomínané Cloudventure môžeš zakúpiť aj vo variante Waterproof s nepremokavou membránou.

Ak je tvojím primárnym cieľom maximálna rýchlosť,  pre ktorú si ochotný obetovať aj trochu pohodlia, siahni po špeciálnych závodných topánkach. Bývajú užšie, ale predovšetkým sú vďaka slabšiemu zvršku a menšiemu množstvu tlmenia ľahšie. On Cloudventure Peak ťa vďaka svojej agresívnej vzorke podošvy podrží v každom teréne!

Čím dlhšia trať ťa čaká, tým komfortnejšiu topánku budeš potrebovať. Je nutné počítať s tým, že nohy sa budú otĺkať o zem napríklad niekoľko hodín, že budú natekať a že tvoja bežecká technika sa bude s pribúdajúcimi kilometrami zhoršovať. Nie je preto od veci siahnuť po topánkach, ktoré boli navrhnuté špeciálne pre ultra závody v teréne. On Cloudultra dokonca disponujú špeciálnym klipom, vďaka ktorému môžeš tlak na opuchnuté nohy počas sekundy zmenšiť.

Vyber si tie najlepšie topánky presne pre seba na www.sorrygravity.cz!

 

ZAKLADAJÚCI PARTNER

    Lesy SR

HLAVNÍ PARTNERI

    Dr. Max

OFICIÁLNI PARTNERI

    Craft

PARTNERI

    Continental
    Sportisimo
    Zatopek
    Česká mincovna
    thule
    Enervit
    DB Schenker
    Fitness
    royalbay
    Bachledka
    Malino Brdo
    Nadácia TV JOJ

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNI PARTNERI

    TV JOJ SPORT

MEDIÁLNI PARTNERI

    tasr
    Behame.sk
    Beh.sk
    running
    Rungo
    trenujeme

Oficialni dodávatelia

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF
    Ecofis

HLAVNÍ INŠTITUCIONÁLNI PARTNERI

    bRATISLAVA
    MŽP
    žilinský kraj
    bb kraj
    bratislavský kraj
    PSK

Spolupracujeme

    Čičmany
    salamandra
    Hike the world
    Liptov
    Štiavnica
    Upracme Slovensko
    Bratislava region
    OLO
    Bory mall
    Smartemailing
    Freelo