S Behaj lesmi sme opäť prežili skvelú sezónu

7.9.2022   
Foto

Unikátna bežecká séria ukončila druhú sezónu na Slovensku. Určite ju môžeme prehlásiť za mimoriadne úspešnú! Celkovo sa všetkých piatich behov zúčastnilo takmer 5 tisíc pretekárov. Lekárne Dr.Max ako hlavný partner podujatia a tiež partner ekológie, prehĺbil spolu s organizátormi aj udržateľný rozmer pretekov.

Lesné dobrodružstvo, ktorého sa v tohtoročnom seriáli zúčastnilo celkovo 4 880 bežeckých nadšencov, odštartovalo v hlavnom meste Bratislava, v okolí historického hradu Devín. V máji pokračovala séria prvou novinkou, a to pretekmi v romantických Čičmanoch. Bežci si vychutnali dobovú architektúru slovenských dreveníc či kotlinu Strážovských vrchov. Ak by bežcom jedna novinka nestačila, organizátori pridali ďalšiu v Bachledovej doline, kde si pretekári na vlastnej koži vyskúšali beh Chodníkom korunami stromov a nadýchali sa čerstvého vzduchu Belianských Tatier.

Leto sa v znamení Behaj lesmi sa začalo vo Veľkej Fatre, kde sa okrem krásnych výhľadov a prírody prebiehalo aj cez malebnú dedinku Vlkolínec. Zlatým klincom sezóny boli preteky v Štiavnických vrchoch, ktorými sa v rekordnom počte účastníkov ukončila sezóna 2022 behom okolo štiavnickej Kalvárie či tradičných banských tajchov.

„Behaj lesmi vnímam ako jednu z dôležitých súčasti našich aktivít v oblasti prevencie a starostlivosti o zdravie ľudí. Je vidieť, že táto séria sa stáva obľúbenou voľbou pre rodiny s deťmi, ktorí prichádzajú tráviť voľný čas v prírode, a najmä spolu a  aktívne. Rovnako ma teší, že spolu s organizátormi sa nám darí prinášať inovácie v oblasti udržateľnosti podujatia, ktoré stojí na ekologickom smerované a zakladá si na maximálnej šetrnosti k prírode, prostrediu, kde sa jednotlivé preteky konajú,“ hovorí Andrej Križan, komerčný riaditeľ lekárni Dr.Max.

UDRŽATEĽNÉ PRETEKY V LESE

Aj tento rok sa celým podujatím niesol duch pomoci prírode a v ruke každého pretekára (celkov viac ako 4880 ks), bolo to nechýbal vďaka Dr.Max špeciálny znovupoužiteľný pohárik Speedcup, ktorý nahradil zhruba 50 000 jednorazových plastových pohárov, čím sa jednoznačne eliminovalo hromadenie plastov v prírode. 

S úctou k našim lesom si organizátori, v spolupráci s Dr.Max, pripravili pre tohtoročnú sezónu dokonale rozložiteľné ekologické značenie pretekárskych trás z materiálu Solubag, ktorý je možné používať opakovane a v prírode sa rozpustí už po 180 dňoch. Celkovo bolo tento ročník až 5000 metrov plastovej značiacej pásky nahradených značením z ekologického materiálu!

Okrem už zavedených prvkov ako sú znovupoužiteľné poháriky a rozpustné tašky z neplastového materiálu, ktoré mali úspešnú premiéru už vlani, sa koncept udržateľnosti rozšíril tento rok aj o triedenie BIO odpadu a plechoviek. Dokopy bolo zo všetkých lokalít správne vytriedených až 3835 kg odpadu vrátane 240 kg BIO odpadu.

Udržateľnosť bola v sezóne 2022 doslova hmatateľná aj v nových ekologických medailách, ktoré boli vyrobené z čisto prírodných materiálov a bez akýchkoľvek chemických prísad. Aby toho nebolo málo, stuhy na medaile boli taktiež vyrobené zo 100 % recyklovaného plastu. 

„Ekológia sa stala, najmä vďaka hlavnému partnerovi Dr.Max, jedným z nosných pilierov našich pretekov. Sme veľmi šťastní, že už druhý ročník po sebe sa nám spoločne podarilo prísť s mnohými inovatívnymi myšlienkami, ktoré povzbudia nielen našich účastníkov k udržateľnejšiemu spôsobu života, ale, veríme, inšpirujú i ďalšie podobné akcie k šetrnosti voči prírode a našim lesom,“ dopĺňa Richard Valoušek, tlačový hovorca série Behaj lesmi. 

Ako partner ekológie vstúpili lekárne Dr.Max sme do tohtoročnej sezóny aj mimoriadnym počinom. S podporou organizátorov Behaj lesmi odovzdali do rúk starostky Čičmian symbolický šek v hodnote 12 600 €. Finančné prostriedky poslúžili Čičmanom na výmenu starého a neefektívneho verejného osvetlenia, za modernú LED technológiu.

Okrem udržateľnosti pretekov je hlavným cieľom spoločnosti Dr.Max podpora najmladších lesných pretekárov. Séria piatich pretekov celkovo privítala až 817 nadšených lesných mláďat, ktoré si užili pravú bežeckú atmosféru plnú povzbudzovania a skvelých výkonov. Domov si okrem zážitkov na celý život odniesli aj pretekárske tričko vo farbe pretekov a plné vrecko cien od lekární Dr.Max.

 

ŠPECIÁLNY STAN DR.MAX

Krásna príroda, v ktorej sa jednotlivé behy konali si zaslúžili mimoriadnu pozornosť a opateru. Lekárne Dr.Max ako hlavný partner podujatia a titulárny partner detských pretekov však s rovnakou váhou a záujmom  pristupoval aj v tejto sezóne k starostlivosti o bežcov a návštevníkov podujatia.  Špeciálny Dr.Max stan sa aj tento rok tešil veľkému záujmu, pričom ho navštívili stovky pretekárov, ale aj nebežcov, ktorí sa na Behaj lesmi zúčastnili ako sprievod.

Osvedčené benefity, ako doplnenie potrebných vitamínov, zapožičanie a použitie repelentov, čistiacich gélov čí náplastí nechýbalo v obľúbenom stane Dr.Max tento rok ani dermoporadenstvo či možnosť segmentálnej analýzy celého tela.

Aktivity a servis pre bežcov, ale aj ostatných návštevníkov podujatia boli v tohtoročnej sezóne doplnené o atraktívne novinky. Prvou bola služba tejpovania, čo je terapeutická metóda, ktorá sa využíva ako terapia pri problémoch pohybového ústrojenstva. Využili ju najmä bežci, ktorí mali menšie zdravotné problémy no chceli si svoj beh naplno užiť. Ďalšou, na podujatí unikátnou novinkou bola tzv. spirometria. Vďaka tejto funkčnej diagnostike pľúc v zastúpení profesionálneho športového diagnostika získali záujemci okamžité vyhodnotenie stavu pľúc na základe 12 základných parametrov ich funkcií, vrátane tých najdôležitejších ako je forsírovaná kapacita pľúc, objem vydýchnutia, vek pľúc a ďalšie.

SERVIS A SLUŽBY PRE ÚČASTNÍKOV

V sezóne 2022 bolo v špeciálnom stane Dr.Max použitých alebo rozdaných:

Magnézium sticks – 3 651 kusov

Energy sticks – 2 805 kusov

Páska na tejpovanie – využili sme 300 metrov tejto pomôcky

Opaľovací krém – 28 balení

Repelent – 29 ks spreju proti komárom a kliešťom

Šumivý vitamín C – vydaných 198 litrov nápoja

Šumivý multivitamín – vydaných 222 litrov nápoja

 

Poskytnuté špeciálne služby

Segmentálna analýza tela –  508 vykonaných úkonov

Spirometria – 255 vykonaných testov

 

Tohtoročná sezóna bola naozaj náročná, ale a v mnohých ohľadoch krásna, nová a rekordná.

Ďakujeme za priazeň a tešíme sa na sériu v roku 2023.

ZAKLADAJÚCI PARTNER

    Lesy SR

HLAVNÍ PARTNERI

    Dr. Max

OFICIÁLNI PARTNERI

    Craft

PARTNERI

    Continental
    Sportisimo
    Zatopek
    Česká mincovna
    thule
    Enervit
    DB Schenker
    Fitness
    royalbay
    Bachledka
    Malino Brdo
    Nadácia TV JOJ

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNI PARTNERI

    TV JOJ SPORT

MEDIÁLNI PARTNERI

    tasr
    Behame.sk
    Beh.sk
    running
    Rungo
    trenujeme

Oficialni dodávatelia

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF
    Ecofis

HLAVNÍ INŠTITUCIONÁLNI PARTNERI

    bRATISLAVA
    MŽP
    žilinský kraj
    bb kraj
    bratislavský kraj
    PSK

Spolupracujeme

    Čičmany
    salamandra
    Hike the world
    Liptov
    Štiavnica
    Upracme Slovensko
    Bratislava region
    OLO
    Bory mall
    Smartemailing
    Freelo