Newsletter

Druhá zastávka Behaj lesmi v Čičmanoch priniesla nové rekordy aj výnimočné zážitky z trás!

28.5.2023   
Foto

Medzi maľovanými dreveničkami v Čičmanoch stálo v sobotu na štarte 1358 bežcov! Počasie pretekárom prialo, trasa prechádza cez mohutné Strážovské vrchy, takže výhľady na trase boli neuveriteľné. Aj po týchto pretekoch organizátori spoločne so zakladajúcim partnerom LESY Slovenskej republiky vysadia za každého pretekára strom. 

Na štarte detských pretekov, ktoré zastrešujú lekárne Dr. Max stálo 250 najmenších bežcov a preteky boli vypredané. Niektorí naši najmenší bežci práve dovŕšili dva roky a súťažili v kategórii Slimáčikov. Deti boli rozdelené do celkovo šiestich kategórií, takže na svoje si prišli všetky ročníky. 


Veľký úspech zožal charitatívny beh JOJ ŠPORT RUN, v priebehu dňa sa jeho kapacita naplnila a boli to teda ďalšie vypredané preteky na Behaj lesmi Čičmany. Organizátori sa tento rok spojili s JOJ Šport, ktorá je titulárnym partnerom charitatívneho behu. Peniaze sa prispievajú do Nadácie TV JOJ a poputujú na  pomoc neziskovej organizácii IPčko, ktorá sa stará o zdravie a psychickú pohodu mladých ľudí. Čiastkou 500 eur prispeli aj partneri týchto bežeckých pretekov ZATOPEK CONSULTING. Celková vyzbieraná suma, ktorá ide na pomoc neziskovej organizácií IPčko a špeciálne ich nízkoprahovému centru Káčko v Žiline nakoniec bola 2648 EUR. 

O 13:00 odbili hodiny štart najdlhšej trase pretekov a to 21 kilometrovej lesnej ceste. Preteky štartovala pani starostka Iveta Michalíková výstrelom z pištole.  Víťazom dlhej trasy sa stal s časom 01:28:54 Patrik Holeša. Súťažiť sa dalo aj v kategórii tandemov, ktorú vyhralo známe bežecké duo Beháme Spolu. Preteky sa niesli v ekologickom duchu - medaile sú na všetkých pretekoch vyrobené z rozložiteľného bioplastu, ktorý má svoj základ napríklad v kukurici a diplomy sú z hubového mycélia, ktoré sa nielen rozloží, ale dokonca slúži ako hnojivo. Navyše obsahujú vrstevnice danej lokality, takže bežci si na pamiatku odnesú časť svojej odbehnutej trasy.

Posledným behom dňa, o ktorý bol však obrovský záujem bola Lesnícka 11, ktorú už tradične zastrešuje zakladajúci partner LESY Slovenskej republiky. Túto trasu si zabehlo bezmála 600 bežcov. Na víťazov čakali lesné sadeničky a navyše LESY Slovenskej republiky spoločne s organizátormi vysadia za každého bežca strom. Víťazom Lesníckej 11 sa stal René Valent (víťaz dlhej trasy na Devíne) s časom 00:44:25. Prvou ženou v cieli bola Eliška Klepková s časom 00:52:18. Na oboch týchto trasách bolo možné získať rýchlostnú prémiu ContiSpeed Section od partnera Continental. Na trati bol pripravený úsek dlhý 150 metrov a označený vlajkami, kde bežci si bežci mohli vybehať voucher na nákup nových preumatík od značky Continental.

Atmosféra pretekov bola výborná, veľkej obľube sa tešila služba zapožičania bežeckých topánok od švajčiarskej značky On alebo ochutnávka produktov Herbalife Nutrition. O občerstvenie na trati sa starala značka Enervit a čerstvé ovocie od lokálnej predajne potravín Kraj.

Druhú zastávku seriálu Behaj lesmi 2023 máme za sebou, ale Behaj lesmi nie sú ani v polovici. Najbližšie sa milovníci behu môžu tešiť na špeciálnu lokalitu s výhľadom na Lomnický štít. Pobeží sa priamo v Bachledovej doline a rovno cez Chodník korunami stromov a to už 24.6. Svoje štartovné ešte stále zoženiete pohodlne online TU.

TERMÍNY BEHAJ LESMI 2023 


24.6. Bachledova dolina

22.7. Veľká Fatra

5.8. Topoľčianky

2.9. Štiavnické vrchy

 

ZAKLADAJÚCI PARTNER

    Lesy SR

HLAVNÍ PARTNERI

    Dr. Max

OFICIÁLNI PARTNERI

    Craft

PARTNERI

    Continental
    Sportisimo
    Zatopek
    Česká mincovna
    thule
    Enervit
    DB Schenker
    Fitness
    royalbay
    Bachledka
    Malino Brdo
    Nadácia TV JOJ

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNI PARTNERI

    TV JOJ SPORT

MEDIÁLNI PARTNERI

    tasr
    Behame.sk
    Beh.sk
    running
    Rungo
    trenujeme

Oficialni dodávatelia

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF
    Ecofis

HLAVNÍ INŠTITUCIONÁLNI PARTNERI

    bRATISLAVA
    MŽP
    žilinský kraj
    bb kraj
    bratislavský kraj
    Devínská nová Ves
    PSK

Spolupracujeme

    Čičmany
    salamandra
    Hike the world
    Liptov
    Štiavnica
    Upracme Slovensko
    Bratislava region
    OLO
    Bory mall
    Smartemailing
    Freelo