Behaj lesmi Topoľčianky kvôli prasačiemu moru nebudú 11. mája. Preteky sa presúvajú na nový termín aj lokalitu

26.4.2024   
Foto

Druhou zastávkou seriálu Behaj lesmi v Topoľčiankach plánovanou na 11. mája 2024 narušila nákaza afrického prasačieho moru. Preteky tak nie je možné z hygienických dôvodov v pôvodnom termíne usporiadať. Registrovaní pretekári o svoje peniaze neprídu. Štartovné sa automaticky prevedie na nový termín a do novej lokality v septembri, ale organizátori zároveň ponúkajú preregistráciu zdarma na ľubovoľné preteky v rámci série Behaj lesmi 2024 a 2025.

Organizátorom seriálu Behaj lesmi bolo odobrané povolenie potrebné k usporiadaniu bežeckých pretekov v Topoľčiankach tesne pred otvorením sezóny, ktoré sa uskutoční už túto sobotu na Devíne. Stalo sa tak na základe rozhodnutia Topoľčianskeho okresného úradu, ktorý na žiadosť Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Topoľčany zakázal vstup do lesa v postihnutých oblastiach, medzi ktoré patrí práve aj Behaj lesmi Topoľčianky. 

Za zrušené preteky bude ešte v tejto sezóne ponúknutá náhrada v podobe nového eventu v septembri. Existuje totiž predpoklad, že sa situácia v Topoľčiankach nemusí do septembra zlepšiť natoľko, aby bolo možné preteky usporiadať a teda je v hre úplne nová lokalita. Pretekári sa tak pravdepodobne pozrú do zatiaľ nepreskúmaných končín a budú mať možnosť zažiť v rámci seriálu aj ďalšiu, neopakovateľnú a unikátnu, premiéru. Ak by si prihlásení účastníci radšej chceli zmeniť svoju registráciu na iný závod, návod na to, ako to urobiť, je k dispozícii TU.

Bližšie informácie budú k dispozícii, keď bude stanovený presný náhradný termín a nová lokalita. Aj keď nás, ako organizátorov Behaj lesmi vzniknutá situácia mrzí, tak pevne veríme, že preteky v náhradnom termíne a úplne novej lokalite okorenia celú sériu, ktorá sa zatiaľ stále rozrastá a v tejto sezóne má 7 pretekov v prírode”, povedal za organizátorov Pavel Krupička. Kto sa na Topoľčianky tešil a chce vyraziť do lesa čo najskôr, tak má možnosť po Devíne a to už 8. júna v tohtoročnej novinke - Slovenskom raji

ZAKLADAJÚCI PARTNER

    Lesy SR

HLAVNÍ PARTNERI

    Dr. Max

OFICIÁLNI PARTNERI

    Craft

PARTNERI

    Continental
    Sportisimo
    Zatopek
    Česká mincovna
    thule
    Enervit
    DB Schenker
    Fitness
    royalbay
    Uvex
    Bachledka
    Malino Brdo
    Nadácia TV JOJ

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNI PARTNERI

    TV JOJ SPORT

MEDIÁLNI PARTNERI

    tasr
    Behame.sk
    Beh.sk
    running
    Rungo
    trenujeme

Oficialni dodávatelia

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF
    Ecofis

HLAVNÍ INŠTITUCIONÁLNI PARTNERI

    bRATISLAVA
    MŽP
    žilinský kraj
    bb kraj
    bratislavský kraj
    PSK

Spolupracujeme

    Čičmany
    salamandra
    Hike the world
    Liptov
    Štiavnica
    Upracme Slovensko
    Bratislava region
    OLO
    Bory mall
    Smartemailing
    Freelo