Behaj lesmi Smolenice: Romantika na zámku, párové súťaže a aj najlepší bežci sezóny 2024!

30.9.2024   
Foto

Posledné roztlieskavanie pred štartom, posledné búšenie srdca, posledné prebehnutie cieľovou páskou a posledná radosť z medaile na krku. Bežecký seriál Behaj lesmi dobehol v sobotu, 28. septembra, do svojej cieľovej rovinky.

Aký bol tento výnimočný pretekový deň? 


Ako je už zvykom vo všetkých lokalitách, začínalo sa tými najmladšími. Na štart detských pretekov Dr. Max sa postavilo 279 lesných mláďatiek, ktoré si zabehli v šiestich kategóriách. Atmosférou by kľudne predbehli akékoľvek dospelácke preteky. Organizátori videli slzy šťastia v cieli, vyčerpané výrazy tváre, skandujúce davy kričiace mená svojich obľúbených pretekárov a dokonca aj divoké oslavy v cieli! 

V rámci seriálu majú bežci možnosť zúčastniť sa charitatívneho behu JOJ ŠPORT RUN, z ktorého výťažok práve v tejto lokalite putuje na Fakultnú nemocnicu v Nitre. Tento beh si zabehlo úžasných 295 ľudí a vyzbieralo sa 3086 EUR, z toho 500 EUR prispel partner pretekov ZATOPEK CONSULTING. Ďakujeme!

Druhá polovica dňa patrí hlavným trasám. 19 km trasa hostila 268 pretekárov. jej víťazom sa stal Marek Lenčéš s časom 1:23:36. Víťazkou bola Nikola Čorbová s časom 1:32:50. 

Najrýchlejším bežcom Lesníckej 12 sa stal Stanislav Zacha s časom 00:47:18. Najrýchlešou ženou Katarína Došek s časom 01:00:26. Túto trasu si zabehlo 464 pretekárov. 

Bežci dobiehali priamo pod Smolenický zámok a na trasách im fandili sám kráľ s kráľovnou a bežecký krok im strážili hradné stráže. Počasie bolo ideálne bežecké, čomu prospel aj septembrový termín pretekov. 

Na oboch trasách si pretekári mohli vyšprintovať hodnotný voucher na pneumatiky od partnera pretekov - Continental. Rýchlostná prémia CONTI SPEED SECTION merala približne 150 metrov a vyhrávali najrýchlejší muž a najrýchlejšia žena na tomto úseku. 

To ale nebolo všetko! 

Posledná zastávka je špeciálna. Okrem klasického vyhlasovania víťazov daného dňa sa vyhlasovali Lesov Páni a Lesov Panie (teda najrýchlejší bežci celej série). Pre dlhú trasu sa stal Lesov Pán Ivan Došek a Lesov Pani Nikola Doležalová. Pre krátku trasu je Lesov Pán Lukáš Gdovín a Lesov Pani Katarína Došek. Zvláštnu pozornosť však dostali všetci bežci, ktorí zabehli všetkých sedem pretekov, tzv. Sedmoráci. Tých bolo tento rok rekordný počet a to 118. Zvláštnu kategóriu mali aj bežci, ktorí zabehli 15 pretekov (8 pretekov Běhej lesy v Česku a 7 pretekov Behaj lesmi na Slovenku). Takýchto bežcov bolo 7 a všetkým patrí obrovský potlesk. 

Netradičný pretekový deň bol zakončený tombolou od partnera CRAFT, kde si účastníci mohli chytiť svoju cenu. Okrem iného si na stánku partnera Craft mohli vyskúšať bežecké tenisky, ochutnať energetické tablety na stánku Enervit či si zalepiť otlaky v stánku lekární Dr. Max. 

Už je samozrejmosťou, že organizátori spoločne so zakladajúcim partnerom LESY Slovenskej republiky za každého jedného bežca strom. V tejto sezóne sa bude sadiť 7493 nových stromov! 

Za podporu organizátori ďakujú Trnavskému kraju, starostke obce Smolenice Svetlane Petrovičovej a Smolenickému zámku.

 

ZAKLADAJÚCI PARTNER

    Lesy SR

HLAVNÍ PARTNERI

    Dr. Max

OFICIÁLNI PARTNERI

    Craft

PARTNERI

    Continental
    Sportisimo
    Zatopek
    Česká mincovna
    thule
    Enervit
    DB Schenker
    Fitness
    royalbay
    Uvex
    Bachledka
    Malino Brdo
    Nadácia TV JOJ

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNI PARTNERI

    TV JOJ SPORT

MEDIÁLNI PARTNERI

    tasr
    Behame.sk
    Beh.sk
    running
    Rungo
    trenujeme
    Sport in Art

Oficialni dodávatelia

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF
    Ecofis
    Nilfisk

HLAVNÍ INŠTITUCIONÁLNI PARTNERI

    bRATISLAVA
    MŽP
    žilinský kraj
    bb kraj
    bratislavský kraj
    PSK
    Košický samosprávny kraj
    Ružomberok

Spolupracujeme

    Čičmany
    salamandra
    Smolenice
    Včelovina
    Hike the world
    Liptov
    Štiavnica
    Upracme Slovensko
    Bratislava region
    OLO
    Bory mall
    Smartemailing
    Freelo